Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Holland Venture investeert in private ggz

Mark van Dorresteijn
Participatiemaatschappij Holland Venture stapt in de geestelijke gezondheidszorg. De investeerder neemt een belang van vijf miljoen in ggz-keten Interhealth. Dat meldt het Financieele Dagblad.
Holland Venture investeert in private ggz

“Interhealth is een private organisatie die betaalbare zorg biedt en effectiever werkt dan traditionele instellingen”, verklaart managing partner Ewout Prins van Holland Venture in het dagblad. Het zorgbedrijf is exploitant van de keten Mentaal Beter, waarbij vierhonderd psychologen en andere hulpverleners zijn aangesloten.

Meer ondernemerschap

Volgens Prins is de ggz gebaat bij meer ondernemerschap. “De overheid wil dat de zorg goedkoper wordt. Private initiatieven kunnen daarin voorzien.” Mentaal Beter belooft cliënten sneller te kunnen helpen dan gemiddeld in de sector. “Wij zijn in staat met een doelmatiger manier van werken de wachttijd te beperken tot drie weken”, aldus bestuursvoorzitter Martin de Heer van de hulpverleningsketen.

Private investeerders

Interhealth is voor zijn expansieplan aangewezen op private investeerders. Aankloppen bij de bank was geen optie. Het bedrijf neemt al krediet op, bedoeld als werkkapitaal. “Het wordt complex om daar bovenop ook nog groeifinanciering van de bank te vragen”, legt De Heer uit. Met steun van Holland Venture moet het bedrijf een landelijke dekking krijgen. Jaarlijks zullen er naar verwachting vijf à zes vestigingen bij komen.

Aanzienlijk minderheidsbelang

In ruil voor de investering van vijf miljoen krijgt Holland Venture een “zeer aanzienlijk minderheidsbelang” in Interhealth. Het geld wordt aangewend voor groei, niet voor winst op korte termijn. Prins: “We zitten er niet om even snel het bedrijfsresultaat op te pompen.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Zorginvesteringsfonds gespekt door Philips

Philips en Achmea gaan samen investeren in telezorg

GGZ Nederland weigert eigen bijdrage te innen

NZa doet nader onderzoek naar dbc’s voor ggz

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.