Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hoogervorst: niet pro-actief werven

DEN HAAG - Minister Hans Hoogervorst van Volksgezondheid denkt bij een gedragscode over de werving buitenlands zorgpersoneel niet aan actief werven in ontwikkelingslanden of in landen die zelf al een tekort aan zorgpersoneel hebben.

Het keurmerk van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) kan volgens de minister van VWS andere branches helpen om tot een gedragscode en een keurmerk te komen bij het werven van buitenlands zorgpersoneelte. De NVZ streeft ernaar dat het keurmerk per 1 januari 2007 gereed is. De overige brancheorganisaties in de zorgsector hebben te kennen gegeven de komst van dat keurmerk af te wachten. Werkgevers hebben in beginsel positief gereageerd via de Brancheorganisaties Zorg (BOZ) bij brief van 3 oktober 2006. (VWS)

Lees ook:

De oplossing van de christelijke maatschappelijke organisatie GMV. Zij reikt de oplossing aan om werken in de zorg weer aantrekkelijk te maken èn het personeels tekort op te lossen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.