Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hoogervorst: No-claim is een misrekening

MAARSSEN - Voormalig minister Hans Hoogervorst (VVD) van Volksgezondheid vindt de invoering van de no-claim een van zijn misrekeningen. Hij kan daarom niet treurig zijn over de afschaffing van de regeling door het nieuwe kabinet.
Hoogervorst: No-claim is een misrekening

Hoogervorst zegt dit in zijn afscheidsinterview met ZorgVisie tijdens de ZorgVisie Dinner Conference. De voormalig minister van VWS had verwacht dat mensen een beloning achteraf als minder vervelend zouden ervaren. Hoogervorst: “maar dat heeft niet zo gewerkt. Ik had moeten kiezen voor een eigen risico aan de voet”. Tijdens het live afscheidsinterview in een zaal vol zorgbestuurders sprak Hoogervorst openhartig over zijn strategie, zijn successen en zijn fouten tijdens zijn ministerschap.

Eigen betalingen

Het nieuwe kabinet schrapt de no-claimregeling per 1 januari 2008, maar kondigt aan dat er wel een nieuw systeem van eigen betalingen komt. Chronisch zieken en gehandicapten worden hiervan uitgezonderd.

Ook op ZorgVisie.nl:

-het hele interview met Hoogervorst (tekst)

-hoe het koude zweet hem uitbrak:

eenvideofragment van het interview met Hoogervorst

NOS radio 1 journaal van 23 februari 18.00 uur

– het dossier over deZorgVisie Dinner Conference,

waar de zorgmanager van het jaar is gekozen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.