Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hoogervorst wil opzegtermijnen polis niet wijzigen

DEN HAAG - Het is onhaalbaar om nu nog de opzegtermijnen van verzekerden die binnenkort van zorgverzekeraar willen veranderen, aan te passen. Minister Hoogervorst schreef dat maandag aan de Tweede Kamer.
Hoogervorst wil opzegtermijnen polis niet wijzigen

Hoogervorst vindt het ondoenlijk om de zorgverzekeraars nu nog met die nieuwe opdracht op te zadelen. Bovendien is het juridisch onmogelijk, zegt hij. Sinds de invoering van het nieuwe zorgstelsel hebben verzekerden elk jaar de mogelijkheid met een nieuwe zorgverzekeraar in zee te gaan, bijvoorbeeld omdat die goedkoper dan wel beter is.

Termijn

Verzekerden kunnen volgens de huidige voorstellen in december hun zorgpolis opzeggen. Ze hebben tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekeraar te kiezen. De Tweede Kamer stelde vorige week voor de termijnen te veranderen.

PvdA, VVD en CDA

De verwachting is dat de grote zorgverzekeraars vanaf begin november bekendmaken hoeveel hun polissen het komende jaar gaan kosten. PvdA, VVD en CDA wilden burgers langer de tijd geven om hun huidige polis op te zeggen. VVD en CDA stelden daarom voor, mensen al vanaf 15 november de kans te geven hun polis op te zeggen. De PvdA wilde juist dat burgers ook nog in januari met hun verzekeraar konden breken.

Extra service

Hoogervorst zou het sympathiek vinden als de zorgverzekeraars, bij wijze van extra service aan de klanten, hun premies voor de verzekeringen al per half november op internet bekendmaken.

Lees ook:

‘Zorgpremies stijgen in 2007 fors’

Zorgverzekeraars melden stijging wanbetalers

Premiegevecht kost verzekeraars 60 miljoen

Dossier verkiezingen

– Blader hier in het dossier over de verkiezingen op ZorgVisie.nl

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.