Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hoogleraar Kremer wordt consultant

Mark van Dorresteijn
Gynaecoloog en hoogleraar voortplantingsgeneeskunde Jan Kremer (52) is begonnen als parttime adviseur voor de zorgpraktijk bij Booz & Company. Kremer is als medisch specialist en hoofd van het IVF-team werkzaam in het UMC St Radboud in Nijmegen en hoogleraar aan de Radboud Universiteit.
Hoogleraar Kremer wordt consultant

Voormalig minister van VWS Ab Klink trad op 1 juni dit jaar in dienst bij dezelfde firma. De komst van Jan Kremer en de benoeming van Ab Klink vormen onderdeel van het plan van het bedrijf om haar wereldwijde kennis en expertise op het gebied van gezondheidszorg uit te bouwen in de Nederlandse zorgmarkt. Kremer wil bij zijn nieuwe werkgever werken aan een toekomstbestendig zorgstelsel met de patiënt in de hoofdrol, zegt hij. “De Nederlandse zorgsector staat de komende tijd voor de uitdaging om gezamenlijk de kwaliteit van zorg nog verder te verbeteren en de kosten beheersbaar te houden. Vanuit de praktijk weet ik hoe groot het gat vaak is tussen goede plannen en daadwerkelijke veranderingen.” Kremer is samen met collega-hoogleraar Bas Bloem initiatiefnemer van Mijnzorgnet, een website waar patiënten niet alleen met zorgverleners maar ook met elkaar contact kunnen leggen.

Ervaring

Kremer heeft biologie en geneeskunde gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij promoveerde daar in 1991 op het onderwerp ‘Reproductive Endocrinology of the Puerperium’. Tussen 1990 en 1996 volgde hij zijn opleiding tot gynaecoloog. Sinds 1996 is hij als gynaecoloog en hoofd van het IVF-team aan het UMC St Radboud verbonden. Tussen 2001 en 2005 was hij bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie. In 2007 werd hij benoemd als hoogleraar voortplantingsgeneeskunde. Zijn onderzoekslijn richt zich vooral op innovatie, patiëntgerichtheid en kwaliteit van zorg. (Zorgvisie – Carina van Aartsen)

Lees meer:

Weg met afhankelijke positie patiënt, interview met o.a. Jan Kremer.

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.