Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hoogleraar Langdurende Integrale Zorg van start

Vilans-programmaleider Mirella Minkman start vandaag als bijzonder hoogleraar bij TIAS (Universiteit Tilburg) op de nieuwe leerstoel Innovatie van Organisatie en Bestuur van Langdurende Integrale Zorg.
hoogleraarvilans400.jpg

TIAS School for Business and Society wil met de leerstoel inspelen op maatschappelijke vragen die ontstaan door ontwikkelingen in de langdurende zorg. Structurele aandacht en specifieke expertise op het gebied van organisatie en bestuur in deze sector vragen om kennisontwikkeling met een wetenschappelijke basis, zo meent de business school.

Uitdagingen
Minkman heeft een uitgebreide staat van dienst op het gebied van organisatie in de zorgketen, samenwerkingsvraagstukken en veranderprocessen die hiervoor nodig zijn. Op de website van Vilans legt ze uit welke uitdagingen het belang van de leerstoel onderstrepen: ‘De zorg zelf en onze visie op zorg zijn enorm in beweging. Om die verandering toekomstbestendig vorm te geven moet ook de governance van zorg anders worden ingericht. Een opgave die om innovatie vraagt, want we hebben nu eenmaal een bestaand stelsel van rollen, relaties, bestuursorganen en zorgaanbieders en dat stelsel met de onderliggende uitgangspunten is moeilijk te doorbreken. Zij handelen op basis van de vereisten en regelgeving van vandaag, die op de werkelijkheid van gisteren is geënt. De uitdaging is om huidige verandering zo vorm te geven dat we, ook in de governance, inspelen op de werkelijkheid van de cliënt of, beter de burger, in de toekomst. Dat zal zeker niet eenvoudiger worden. Onze samenleving wordt immers steeds ingewikkelder. Er moet een omslag komen waarin iedereen, van gemeente tot zorgprofessionals, het belang van de cliënt voorop durft te stellen.’

Dossier Personalia
In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.
Lees meer>>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.