Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Peter Hoppener nieuwe interim bestuursvoorzitter Alrijne Zorggroep

Redacteur Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
Alrijne Zorggroep wordt per 1 april versterkt door Peter Hoppener. Hij is benoemd tot ad interim voorzitter van de raad van bestuur. Hij neemt daarbij de functie van Ron Treffers over, die met pensioen gaat.
Peter Hoppener nieuwe interim bestuursvoorzitter bij Alrijne Zorggroep.
Peter Hoppener nieuwe interim bestuursvoorzitter bij Alrijne Zorggroep. Foto: Alrijne/ Babet Hogervorst

Hoppener heeft diverse functies als bestuurder in de zorg bekleed. Zo was hij van 2004 tot 2008 lid raad van bestuur van Altrecht GGz en tot 2014 bestuursvoorzitter van de Sint Maartenskliniek groep. Bij zorgverzekeraar VGZ bekleedde Hoppener drie jaar een directiefunctie. In 2017 was hij CFO bij Treant.

Interim-bestuursvoorzitter

De raad van toezicht en raad van bestuur zijn blij met de komst van de nieuwe bestuurder. ‘Gezien de uitdagingen op korte termijn zijn we op zoek gegaan naar een interim-voorzitter die samen met de beide andere bestuurders continuïteit biedt in daadkracht en besluitvorming en die leiding kan geven aan noodzakelijke ontwikkelingen’, aldus Corinca Moolenburgh-Pieper, voorzitter rvt. ‘We hebben in Peter Hoppener de ervaren bestuurder gevonden die we zochten en die de positie van Alrijne Zorggroep verder kan versterken.’ Hoppener kijkt uit naar zijn nieuwe rol. ‘Tegelijk ligt er financieel een grote uitdaging. Onze zorg moet ook betaalbaar blijven.’

Alrijne Zorggroep

Alrijne Zorggroep neemt 1 april afscheid van de huidige bestuursvoorzitter Ron Treffers. Hij zat de afgelopen 10 jaar in de rvb, eerst van Rijnland Zorggroep en na de fusie in 2015 van Alrijne Zorggroep.

De raad van bestuur bestaat vanaf april uit interim-bestuursvoorzitter Peter Hoppener, Mark de Jong en Marja Ho-dac-Pannekeet.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.