Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Houtkachel verwarmt verpleeghuis

Verpleeghuis Oranje Nassau’s Oord in Wageningen neemt morgen officieel de houtkachel in gebruik die de 180 bewoners en medewerkers van verwarming gaat voorzien. Zinzia Zorggroep, waar verpleeghuis Oranje Nassau’s Oord onderdeel van is, neemt als een van de eerste zorgorganisaties in Nederland de stap om op hout te stoken.
Houtkachel verwarmt verpleeghuis
Foto: ANP Koen Suyk

Zinzia Zorggroep wil duurzaam omgaan met energie. Dat kan door hout te gebruiken dat gedeeltelijk van het eigen landgoed Oranje Nassau’s Oord komt, of uit de directe omgeving komt. Karin Lieber, bestuurder Zinzia Zorggroep:  ‘Als organisatie willen we niet alleen goede verpleeghuiszorg en revalidatie voor ouderen bieden, maar willen wij ook ons steentje bijdragen aan een duurzame toekomst.’

Bouw

Vanaf de zomer is er hard gewerkt aan de bouw van de houtkachel in het energiegebouw van Oranje Nassau’s Oord. Inmiddels is de kachel gereed en heeft het bewezen succesvol het verpleeghuis te kunnen verwarmen. Nu de winter aangebroken is, is het tijd voor de officiële ingebruikname.

Zinzia

Zinzia Zorggroep biedt ondermeer verpleeghuiszorg, revalidatie, behandeling en hospicezorg. De zorg wordt geboden binnen de verpleeghuizen Oranje Nassau’s Oord in Wageningen, de Rijnhof in Renkum, de Lingehof in Bemmel en Rumah Kita in Wageningen. Laatstgenoemde is er specifiek voor Indische en Molukse ouderen. In totaal zijn er zo’n 1500 medewerkers en vrijwilligers actief.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.