Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Huisartsen durven inkoopcontract niet te weigeren

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Huisartsen voelen zich machteloos tegenover de zorgverzekeraars. Zeker 92 procent van de huisartsen zien het weigeren van het voorgelegde inkoopcontract niet als optie. Dat blijkt uit een peiling van de LHV onder 1750 huisartsen.
Huisartsen durven inkoopcontract niet te weigeren
Foto: ANP/Koen Suyk

LHV-voorzitter Ella Kalsbeek: ‘Huisartsen willen de best mogelijke zorg aan hun patiënten bieden. Daarover willen ze in gesprek en daarin willen ze gehoord en serieus genomen worden. Lukt dat niet, dan maakt dat logischerwijs machteloos en boos’.

Ouderenzorg

Aan huisartsen is gevraagd om te investeren in ouderenzorg, bijvoorbeeld door een praktijkondersteuner ouderen aan te nemen. Volgens de LHV merken veel huisartsen dat verzekeraars de vergoeding voor ouderenzorg zo ver terugschroeven dat ze de praktijkondersteuner minder uren kunnen inzetten. Daardoor is de ouderenzorg niet optimaal.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.