Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Huisartsen halen besparing medicijnkosten niet

De besparing van 50 miljoen euro op medicatiekosten blijkt dit jaar niet haalbaar voor huisartsen. Dat schrijft minister Schippers van Volksgezondheid in een brief aan de Tweede Kamer.
Huisartsen halen besparing medicijnkosten niet

Volgens Schippers halen de huisartsen een bezuiniging van 26,6 miljoen euro, in plaats van de afgesproken 50 miljoen. Het resterende bedrag van 23,4 miljoen euro gaat daarom af van het budget voor 2014, zoals de minister met huisartsen heeft afgesproken. ‘In een bestuurlijk overleg met de LHV is deze opbrengst gezamenlijk vastgesteld. Tevens is overeengekomen dat het niet gerealiseerde deel van 23,4 miljoen euro, conform de afspraken uit het convenant, verdisconteerd zal worden in de tarieven van 2014.’

Groei

De huisartsenzorg mag, in ruil voor het terugdringen van de medicatiekosten, in 2013 met 2,5 procent groeien, tegen 1,5 procent voor de totale zorgsector. In de daarop volgende jaren is dat 2 procent, tegen 1 procent voor de sector.

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Met uitleg onderstaande, kan dit een van de oorzaken zijn?
    denk dat de zorgverlener, die het meest contact heeft dit moet regelen en zomaar niet moet toegeven aan de wensen van zijn cliënt
    ik denk ook aan die zorgverlener, die zich streng aan de richtlijnen houdt en niet bezwijkt voor bedreigingen van clienten.
    Tenslotte zullen wijkverpleegkundige en de zijnen ook hun verantwoording moeten kennen tav misbruik in de zorg en de gevolgen moeten accepteren voor hun functioneren.Meestal hebben artsen de tijd niet en zwichten mogelijk door tijdgebrek aan de wensen van de patient?????

  3. Waarom worden huisartsen met belastingcenten zo aangemoedigd om de zorg voor patienten door rantsoenering van medicatie te verminderen?
    In een echte vrije zorgmarkt, waar tarieven, salarissen, prijzen, capaciteit, beschikbaarheid en zorgstandaards niet door de overheid bepaald zouden worden, zou men juist door meer aan huisartsen te betalen, een betere zorg krijgen en alleen de minderheid van diegenen die zich minder kunnen permitteren zouden mindere zorg krijgen.
    Nu worden patienten onnodig en zonder zeggenschap met hun allen op deze wijze gerantsoeneerd en de artsen worden zo ook in de adversaire hoek gegooid, zodat ze later de schuld kunnen krijgen als de zorguitkomsten lager uitvallen vanwege de gerantsoeneerde medicatie.

  4. Bij voorbaat een niet te realiseren doel…
    Zo zal de omzetstijging die het gevolg zal zijn van het invoeren van de POH-GGZ, later op de tarieven worden verhaald; net zoals eerder het geval was bij de POH-S…
    The fools would have been amusing, if they had not been our fools…

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.