Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Huisartsen naar rechter om LSP

De beroepsorganisatie van praktijkhoudende huisartsen, VPHuisartsen, spant een kort geding aan tegen de vier grote zorgverzekeraars. VPHuisartsen wil voorkomen dat verzekeraars huisartsen contractueel verplichten zich aan te sluiten bij het elektronisch netwerk LSP.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Huisartsen naar rechter om LSP
Foto: ANP - Lex van Lieshout

De organisatie zegt voorstander te zijn van goede zorgcommunicatie en veilige uitwisseling van gegevens. ‘Aansluiting op het LSP biedt echter op dit moment onvoldoende veiligheidsgarantie. Overigens voldoen de huidige regionale communicatiesystemen evenmin aan alle veiligheidseisen’, menen de huisartsen.

Kwalijk

‘We vinden het zeer kwalijk dat met de huidige opt-in regeling de indruk wordt gewekt dat inzage in medische gegevens daarmee veiliger en acceptabeler is, omdat de burger daarvoor zelf toestemming heeft gegeven’, aldus de woordvoerder van VPHuisartsen. ‘Waar het “ja” toe kan leiden kan noch door de patiënt noch door de artsen goed worden voorzien. Men weet gewoonweg niet waaraan

2
20

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Erg opmerkelijk overigens, de rol van de KNMG. De KNMG heeft duidelijk geen boodschap aan alle (over)duidelijke signalen en aan alle ( goed onderbouwde) bezwaren. Waaronder: het behoud van het medisch beroepsgeheim ! .
    Het medisch beroepsgeheim wordt te grabbel gegooid en uitbesteed aan private marktpartijen.
    KNMG: u bent erg diep gezonken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.