Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Huisartsen willen voorlopig geen coassistenten AMC’

Huisartsen zijn niet meer zo happig op coassistenten van het AMC in Amsterdam. Dat heeft een woordvoerder van het AMC dinsdag gezegd. Zo'n 5 tot 10 huisartsen willen voorlopig geen coassistenten van het AMC in hun praktijk opnemen, totdat duidelijkheid is over de gebeurtenissen in Tuitjenhorn.
'Huisartsen willen voorlopig geen coassistenten AMC'
Foto: ANP - Koen Suyk

Volgens de woordvoerder heeft dit alles te maken met de zelfmoord van een huisarts in die plaats. De huisarts maakte een einde aan zijn leven kort nadat het Openbaar Ministerie (OM) en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) een onderzoek waren begonnen naar zijn handelen bij een euthanasie. Daar was een coassistent van het AMC bij aanwezig.


Coassistent

De coassistent had grote vragen bij het handelen van de huisarts. Dat heeft ze eerst besproken met de huisarts en vervolgens, toen ze met vragen bleef zitten, gemeld bij haar begeleider van het AMC. Het AMC heeft de IGZ ingelicht, die dan weer het OM ingeschakeld heeft. (ANP)

1 REACTIE

  1. Als die laatste alinea klopt dan hulde voor deze zorgvuldige, volhardende co. Vanuit een afhankelijke opleidingssituatie een dergelijke situatie aankaarten vergt vaak helaas nog veel moed. Zo’n co kan hopelijk en waarschijnlijk de treurige afloop goed scheiden van de juiste handelwijze.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.