Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Huub Haanen verlaat bestuur St. Antonius Ziekenhuis

Mark van Dorresteijn
Huub Haanen verlaat per 1 maart 2011 het St. Antonius Ziekenhuis als lid van de raad van bestuur in verband met pensionering.
Huub Haanen verlaat bestuur St. Antonius Ziekenhuis

Haanen is vanaf 1985 in het ziekenhuis werkzaam, eerst als internist/reumatoloog, voorzitter van het stafbestuur en sinds 2005 als lid van de raad van bestuur.

Kwaliteit en patiëntveiligheid

Hij heeft zich binnen het ziekenhuis in het bijzonder ingezet voor de verdere ontwikkeling van het beleid met betrekking tot de kwaliteit van zorg en patiëntveiligheid. Binnen en buiten het ziekenhuis (onder andere OOR Utrecht, de Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen (STZ) en de Santeon ziekenhuizen) heeft Haanen ook een belangrijke bijdrage geleverd op het gebied van onderzoek en onderwijs.

Tevreden gevoel

De vertrekkende bestuurder is trots op het St. Antonius Ziekenhuis en kijkt met een tevreden gevoel terug op deze periode van meer dan 25 jaar: “Het St. Antonius is een topklinisch ziekenhuis met uitstekende patiëntenzorg en een grote ambitie voor innovatie en wetenschap. Het behalen van de heraccreditatie van NIAZ in 2010 geeft een goede basis om in de komende jaren het kwaliteitsbeleid verder uit te bouwen. Ook de recente benoemingen van enkele stafleden van het St. Antonius Ziekenhuis tot hoogleraar aan enkele universiteiten zijn voor mij hoogtepunten geweest in de afgelopen jaren binnen de raad van bestuur. Ik heb vooral de samenwerking met de medische staf als zeer prettig ervaren. Hun inzet op het gebied van onderwijs en onderzoek was voor mij een grote steun.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.