Afvinklijstjes blijven kwaliteit ouderenzorg bepalen

De Inspectie voor de Gezondheidszorg, zorgkantoren, visitatiecommissies, beroepsgroepen en cliënten hanteren straks ieder hun eigen verantwoordingscriteria voor goede zorg. Dat staat in het concept Kwaliteitskader voor kwaliteit in de ouderenzorg.
Oudere_450_iStock_000019827227_XXXLarge.jpg
Foto: iStock

Het consultatiedocument ‘Kwaliteit in dialoog’ moet het fundament vormen voor het nieuwe Kwaliteitskader kwaliteit van zorg in de ouderenzorg. Het document, dat nog niet openbaar is, maar wel in handen van Zorgvisie, is opgesteld door een werkgroep van de brancheorganisaties ActiZ, BTN, NPCF, Verenso en V&VN. Ze moeten voor 1 oktober de steun van hun achterban hebben, want dan moet het kwaliteitskader af zijn. Als dat niet lukt, neemt het Zorginstituut Nederland de regie over.

Afvinklijstjes
De bedoeling was om het ‘oude kwaliteitsdenken’, gebaseerd op verantwoording, protocollen en afvinklijstjes te verlaten. Dat leidt er in de praktijk toe

5
189

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.