Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Iedereen aanvullend verzekerd

Bijna de hele bevolking heeft een aanvullende verzekering afgesloten, vooral voor de tandarts, fysiotherapie en oefentherapie. Dat blijkt uit onderzoek van het NIVEL.

In 2006 was 96 procent van de bevolking aanvullend verzekerd. Dit percentage is nagenoeg gelijk gebleven in 2007. Jongeren en ouderen zijn ongeveer even vaak aanvullend verzekerd. Driekwart van de mensen geeft aan aanvullend verzekerd te zijn voor de tandarts. Uit eerder onderzoek is bekend dat mensen de tandarts het liefst in het basispakket zouden hebben. Kennelijk zien ze dit als een basisbehoefte. Daarnaast zijn veel mensen aanvullend verzekerd voor fysiotherapie en oefentherapie. De gegevens voor het onderzoek komen uit het Consumentenpanel Gezondheidszorg waarmee het NIVEL op landelijk niveau informatie verzamelt over de meningen en ervaringen van gebruikers van de gezondheidszorg. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Aanvullende polis waarschijnlijk duurder

Kant ongerust over nieuwe Univé-polis

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.