Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGZ bekijkt klachten over Almelose arts

Mark van Dorresteijn
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) ziet geen aanleiding voor een nader onderzoek naar het functioneren van de Almelose chirurg Rakic van de Ziekenhuis Groep Twente (ZGT). De IGZ heeft wel de gegevens opgevraagd van circa dertien patiënten die claimen niet goed behandeld te zijn. Dat meldt TC Tubantia.
IGZ bekijkt klachten over Almelose arts

De ZGT zegt deze klachten niet te kunnen plaatsen en ook niet te weten om welke patiënten het gaat. De leiding van de ZGT liet begin dit jaar zelf het handelen van de arts onderzoeken door hoogleraar Ivo Broeders nadat er vijf klachten waren ingediend over vermeende medische fouten. Volgens het rapport van de hoogleraar is er geen reden om te twijfelen aan de professionele deskundigheid van Rakic. Bovendien heeft de arts ‘geen beslisfouten’ gemaakt in zijn behandelingen, aldus Broeders.

Geen twijfel

De IGZ heeft nu het rapport beoordeeld en gesproken met de arts. “Wij zien daarin geen aanleiding om nog nader onderzoek te doen naar het handelen van de specialist”, aldus de inspectie tegenover het dagblad. Niettemin wil de IGZ voor de zekerheid nog wel dertien dossiers bekijken. “Maar dit moet niet gezien worden als een onderzoek naar de arts. Er is bij de IGZ geen twijfel over zijn functioneren.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Klachten Waterlandziekenhuis ‘bleven hangen’

Tuchtcolleges handelen minder klachten af in 2009

‘IGZ doet te weinig met klachten van burgers’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.