Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGZ heft verscherpt toezicht Osira deels op

Mark van Dorresteijn
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpte toezicht op de verzorgingshuizen van de Amsterdamse stichting Osira Amstelring deels opgeheven. Dat maakte de IGZ donderdag bekend.
IGZ heft verscherpt toezicht Osira deels op

Op 15 maart plaatste de inspectie Osira onder verscherpt toezicht. In de huizen voor ouderen en lichamelijk gehandicapten was onder meer te weinig deskundig personeel. Ook de woonomgeving was onveilig door achterstallig onderhoud en er bestond geen vertrouwen tussen cliënten en personeel aan de ene en de raad van bestuur aan de andere kant, aldus de IGZ.

Bezoeken

Onder Osira vallen volgens de inspectie tientallen locaties. De IGZ bracht de afgelopen tijd (on)aangekondigde bezoeken op veertien plekken.

Kwetsbaar

Op drie locaties is de kwaliteit en veiligheid van zorg nog steeds onvoldoende. Daar wordt het verscherpte toezicht met zes maanden verlengd. Op zes locaties zijn verbeteringen, “maar zijn de behaalde resultaten nog kwetsbaar”. IGZ blijft Osira als geheel nog nauwlettend volgen, aldus een zegsman. (ANP – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.