Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGZ positief over voortvarend Cordaan

Mark van Dorresteijn
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de indruk dat zorgorganisatie Cordaan zich bewust is van de risico’s en voortvarend aan de slag is gegaan om de kwaliteit van zorg te verbeteren.
IGZ positief over voortvarend Cordaan

Na enkele meldingen van Cordaan zelf en de onrust die daardoor is ontstaan, besloot de IGZ de instelling te onderzoeken. De IGZ heeft gekeken of er sprake was van risico’s op onverantwoorde zorg, of de veiligheid van cliënten in het geding is gekomen en of er extra maatregelen nodig zijn om verantwoorde zorg te waarborgen. Dertien van de 120 locaties van Cordaan zijn vorig jaar door de IGZ onderzocht: zes in de verpleeghuiszorg en zeven in de gehandicaptenzorg.

Voortvarend

De IGZ laat weten dat de organisatie voortvarend aan de slag is gegaan om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Cordaan is zich volgens de inspectie bewust van de geconstateerde risico’s en is voortvarend aan de slag gegaan om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Na de inspectiebezoeken heeft Cordaan de inspectie laten weten al maatregelen te nemen vooruitlopend op een definitief plan van aanpak. Half juni zal de inspectie controleren of de geconstateerde risico’s zijn verminderd.

Maatregelen Cordaan

De maatregelen die Cordaan op korte termijn neemt, hebben betrekking op verbetering van het werken met protocollen en de communicatie met cliënten en verwanten. Het aantal persoonlijk begeleiders wordt uitgebreid met in totaal 25 fte. Voor het verbeteren van het woon- en leefklimaat heeft Cordaan vijftien miljoen euro extra aan de begroting voor 2011 toegevoegd. Dat geld gaat naar grootschalige en verouderde woonlocaties , zowel op het terrein van de gehandicaptenzorg als de ouderenzorg.

Blij met vertrouwen

“Het moet dus beter”, erkent Eelco Damen, voorzitter van de raad van bestuur van Cordaan. “Dat vinden wij ook. Wij zijn verheugd dat de IGZ zegt er alle vertrouwen in te hebben dat het bij Cordaan voor elkaar komt. Sterker nog: de inspectie vindt dat wij de zaken voortvarend aanpakken. Met betrekking tot de gehandicaptenzorg spreekt de inspectie haar waardering uit voor de kwaliteitsverbetering van de afgelopen twee jaar. Over de verpleeghuiszorg stelt de inspectie vast dat de personele inzet en de professionele kwaliteit van medewerkers op orde is.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Cordaan is positief over onderzoek van Inspectie

Inspectie start onderzoek bij Cordaan

‘Onderbezetting oorzaak van incidenten bij Cordaan’

Jan Coolen directeur Zorgondersteuning Cordaan

‘Huidskleur is geen selectiecriterium bij Cordaan’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.