Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

IGZ roept vrijgevestigden ggz op tot verbeteringen

Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) is praktijkvoering bij zelfstandig gevestigde psychotherapeuten en klinisch psychologen niet op het vereiste niveau. De IGZ roept beroepsverenigingen NVVP, NVP en NIP op tot verbetering.
IGZ roept vrijgevestigden ggz op tot verbeteringen

Volgens het IGZ-onderzoek is de kwaliteit van zorg bij de vrijgevestigden over het algemeen wel goed van niveau. Maar de dossiervoering, continuïteit en klachtenregeling bij de zelfstandige ggz-aanbieders kan en moet verder verbeteren, schrijft de IGZ. “Het gaat daarbij in het bijzonder om wettelijke vereisten zoals het vastleggen van instemming met een behandelplan, naleving van de wettelijke bewaartermijn van dossiers, informatieverstrekking aan verwijzers en het aangesloten zijn bij een klachtencommissie.”

Disfuncitonerende zelfstandigen

Als andere ontwikkelpunt noemt de IGZ dat er weinig zicht is op notoir disfunctionerende zelfstandig gevestigde psychotherapeuten en klinisch psychologen.

Regelingen

De IGZ wil dat de beroepsgroep eind 2012 haar zaken op orde heeft. De Inspectie wil hietoe met de zelfstandig gevestigden in overleg om regelingen te treffen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

NVVP: ‘Budgetteren van vrijgevestigden is paniekvoetbal’

NZa: Bevoorschotting voor vrijgevestigden in ggz in 2011

ZN: Vrijgevestigden mogen declareren zonder diagnose

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Criet zegt dat her en resocialiseren slechte of geen aandacht krijgen, maar als echte zorgman gooit hij daaromheen een hoop nietszeggende zinnen. Dat is de bureaucratie in de zorg ten voeten uit, welke de zorg ongelooflijk duur maakt, tijdrovend, nauwelijks productief en de BESTUURLIJKE zorg bij Jan in de straat een geldverslindend slecht functionerend imago heeft

  2. Lees alle reacties
  3. wil collega’s niet afvallen, maar denk, door de strubbelingen in hun vak, dat door de organisatie eromheen, ze niet toekomen tot de point van de zaak, met name uiteindelijke verbetering van de toestand, en daardoor dat hun bestand meer tot de inventaris behoort.
    voorbeeld; HER/RE-SOCIALISEREN-
    de meest cruciale belangrijke punten waarbij bedoelde cliënten begeleid moeten worden,worden achteloos terzijde geschoven(ken voorbeelden, dat ze juist in de hand geholpen worden!?)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.