Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGZ sluit apotheek zonder apotheker

Mark van Dorresteijn
De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft Apotheek Schiemond in Rotterdam per direct gesloten. Aanleiding voor de sluiting was het ontbreken van een verantwoordelijke apotheker in deze apotheek. De inspectie constateerde ernstige risico’s voor de patiëntveiligheid.
IGZ sluit apotheek zonder apotheker

Tijdens een bezoek op 19 september constateerde de inspectie dat er geen verantwoordelijke apotheker aanwezig was voor het toezicht op de werkzaamheden en dat alleen twee onervaren apothekersassistenten recepten afhandelden. De controle bij het klaarmaken van de recepten was onvoldoende. De beoordeling van de medicatiebewakingsignalen door apothekersassistenten en apotheker kon niet worden aangetoond. Er was geen temperatuurmonitoring aanwezig bij de opslag van geneesmiddelen in de koelkast, kinderrecepten werden niet apart gecontroleerd en risicovolle geneesmiddelen werden niet gecontroleerd door een apotheker voor de ter handstelling.

Voorwaarden

Dit bevel geldt 7 dagen en zal worden verlengd tot het moment dat de apotheek, naar het oordeel van de inspectie, voldoet aan de voorwaarden om weer verantwoorde zorg te kunnen leveren.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.