Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGZ: Thuiszorg LIDA staat onder verscherpt toezicht

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft Thuiszorg LIDA onder verscherpt toezicht gesteld. De thuiszorgorganisatie blijkt volgens de IGZ op vier onderdelen slecht te scoren.

Het gaat om de deskundigheid van het personeel, het medicatiebeleid, de verpleegkundige richtlijnen en het bijhouden van zorgdossiers. Op deze onderdelen heeft de inspectie voor LIDA een “hoog tot zeer hoog risico” genoteerd. De IGZ kwam tot deze conclusies na een bezoek op 23 oktober 2008, waarna de organisatie de kans kreeg een plan van aanpak te presenteren.

Zorg verslechterd

Het plan van aanpak was volgens de inspectie “te laat en onvolledig”. Daarom bracht de IGZ op 19 mei 2009 een vervolgbezoek aan Thuiszorg LIDA. Volgens de inspectie was de kwaliteit van zorg niet verbeterd, maar juist verslechterd. Er volgde nog een bezoek en op 17 september heeft de IGZ deze Amsterdamse thuiszorgorganisatie onder verscherpt toezicht gesteld. Het verscherpte toezicht duurt twee maanden. Als LIDA in deze tijd geen vorderingen maakt, gaat de inspectie over tot een aanwijzingstraject. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

EHCI: Nederland klantvriendelijkste gezondheidszorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.