Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGZ verlengt toezicht op Stichting Zout

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpt toezicht op ggz-instelling Stichting Zout in Katwijk verlengd. Begin dit jaar gaf de stichting aan de zorgverlening te beëindigen. Er is echter nog niet aan alle voorwaarden voldaan.
IGZ verlengt toezicht op Stichting Zout

Het verscherpt toezicht werd ingesteld na een onderzoek van de inspectie. De inspectie constateerde in januari 2013 tijdens een bezoek in het kader van het toezicht op nieuwe toetreders in de ggz, dat de AWBZ-begeleiding en de dagbesteding die Stichting Zout bood te vrijblijvend en ongestructureerd waren. De bestuurder besloot vervolgens om de zorgverlening te beëindigen.

Verantwoorde overdracht
De inspectie concludeerde in april 2013 dat de instelling onvoldoende waarborgen bood voor een verantwoorde overdracht. Dit was voor de inspectie reden om verscherpt toezicht in te stellen. Het verscherpt toezicht kon worden opgeheven als Stichting Zout, naar het oordeel van de inspectie, patiënten op een verantwoorde wijze had overgedragen aan een andere zorgverlener en er daardoor geen andere risico’s meer waren voor de cliënten.

Exacte datum
De inspectie constateerde afgelopen maanden, onder andere middels een onaangekondigd bezoek, dat Stichting Zout noodzakelijke stappen heeft genomen om de zorgverlening te beëindigen. De inspectie constateerde eveneens nog altijd intransparantie in de opstelling van de Stichting, onder andere over de exacte datum van overdracht van cliënten. Bovendien was de organisatie nog niet volledig ontmanteld. Dat is voor de inspectie aanleiding om het verscherpt toezicht te verlengen, totdat ontmanteling van Stichting Zout is gerealiseerd.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.