Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

IGZ: Woongroep Keijenborg moet toezicht instellen

Mark van Dorresteijn
De Inspectie voor de Gezondheidszorg eist dat Stichting Woongroep Keijenborg een onafhankelijke raad van toezicht instelt. Op advies van de IGZ heeft Martin van Rijn van VWS een last onder dwangsom opgelegd aan de stichting.
IGZ: Woongroep Keijenborg moet toezicht instellen

Ondanks herhaald aandringen van de inspectie, blijft de stichting toezichtloos. Hiermee voldoet de instelling niet aan de eisen van de Wet Toelating Zorginstellingen (WTZi). Elke zorginstelling met een WTZi-toelating is wettelijk verplicht om een raad van toezicht te hebben die onafhankelijk werkt van de raad van bestuur. Een raad van toezicht is een van de waarborgen voor verantwoorde zorgverlening.

Stichting Woongroep Keijenborg

Bij Stichting Woongroep Keijenborg wonen mensen met een psychische stoornis en/of een verstandelijke beperking. De stichting levert zorg op basis van een persoongebonden budget (PGB) aan 16 tot maximaal 45 cliënten. Tijdens diverse toezichtbezoeken in 2012 en 2013 constateerde de inspectie dat de stichting geen of geen onafhankelijke raad van toezicht kent. Daar is de stichting herhaaldelijk op aangesproken. Ondanks deze verzoeken heeft de instelling nog niet aan de wettelijke eis voldaan. Dit was voor de inspectie aanleiding om de staatssecretaris te adviseren een last onder dwangsom op te leggen. Dat houdt in dat Stichting Woongroep Keijenborg een geldboete krijgt als zij niet binnen vier weken een onafhankelijke raad van toezicht heeft ingesteld.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.