Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

IGZ: Zandvoorts verpleeghuis treft geen blaam

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft 'op geen enkele wijze' onregelmatigheden aangetroffen op de psychogeriatrische afdeling van Huis in de Duinen. Dit meldt persbureau Novum. Het Zandvoortse woon- en zorgcentrum kwam dit najaar in opspraak na een klacht bij de inspectie.

In achttien maanden tijd overleden 29 van de dertig patiënten van de psychogeriatrische afdeling ‘de Branding’. Na een anonieme klacht, die in april binnen kwam bij de inspectie, trof Huis in de Duinen in oktober disciplinaire maatregelen tegen een aantal medewerkers van de afdeling. Ook deed een externe commissie onderzoek. Daaruit bleek dat een mannelijke medewerker ’te veel vanuit zijn mannelijke kracht’ contact zocht met patiënten. Hij is overgeplaatst naar een andere locatie. Een vrouwelijke medewerker zou patiënten onheus bejegend en onprofessioneel gehandeld hebben. Zij nam zelf ontslag.

Onderzoek inspectie

Ook de IGZ onderzocht de afdeling. De inspecteurs, die alle dossiers onderzocht hebben en familieleden van bewoners spraken, troffen ‘op geen enkele wijze’ onregelmatigheden aan.’ (Novum)

Lees ook:

Kleinschalig verpleeghuis het best

Verpleeghuispersoneel kritisch over zorg

VWS-beleid jaagt oudere verpleeghuis in

1 REACTIE

 1. Dat de inspectie niets heeft kunnen vinden verbaast mij niets.
  Het is de zelfde inspectie, die niets heeft gedaan aan de situatie binnen “Zorg Spectrum Westerhout”, waarna bij het overlijden van mijn vader bleek dat hij 21X mishandeld is door medebewoners en waarschijnlijk gestikt in zijn eigen slijm.
  Diverse keren allerlei instanties w.o. de inspectie gewaarschuwd voor de kwaliteit in de zorg w.o. geen adequaat toezicht.
  De inspectie vond alles prima.
  Zolang de inspectie niet ieder jaar zorginstellingen controleert en veelal uitgaat van de rapportage van het personeel, wat onder onaanvaardbare tijdsdruk staat,kan men deze inspectie niet serieus nemen.
  Verantwoordelijk is politiek Den Haag, waar 150 kamerleden zitten te slapen.
  Het roer moet echt om!
  Wanneer u dat met mij eens bent, meldt u dan bij de nieuwe politieke partij in oprichting: “Volks Partij voor Democratie en Gerechtigheid”. Doe dat via: ekt@planet.nl, of bel met: 06 403 32 423.
  Alle steun kunnen wij gebruiken.
  Nederland verdient beter!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.