Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IJsselland Ziekenhuis gaat in Park MC opereren

Redacteur Zorgvisie en Skipr.
Wegens een grootschalige verbouwing gaat het IJsselland Ziekenhuis een samenwerking met het Park Medisch Centrum aan. Voor de continuïteit van operaties, gaat IJsselland ook in het Park MC opereren.
IJsselland Ziekenhuis en PMC
Foto: IJsselland Ziekenhuis

Dit jaar wordt de grootscheepse renovatie van het operatiecomplex van het IJsselland Ziekenhuis gestart. Om ervoor te zorgen dat wachttijden voor operaties in de omgeving beheersbaar blijven, heeft het ziekenhuis afspraken gemaakt met het Park Medisch Centrum. Zo kunnen patiënten van IJsselland toch geopereerd worden.

Planning IJsselland Ziekenhuis

De verbouwing van de operatiekamers en het beddenhuis in het IJsselland Ziekenhuis zal enkele jaren in beslag nemen. De renovatie van het 25 jaar oude ziekenhuis is noodzakelijk om aan de eisen van deze tijd te voldoen en het gebouw toekomstbestendig te maken, aldus het ziekenhuis. De renovatie heeft echter gevolgen op het gebruik van de operatie- en behandelruimtes. Het ziekenhuis werkt daarom aan een planning zodat de capaciteit voor behandelingen en operaties gelijk kan blijven.

Medisch specialisten van het IJsselland Ziekenhuis zullen daarom vaker opereren in het Park MC. Het IJsselland gaat tevens gebruik maken van de beddencapaciteit in het PMC. Hierdoor kunnen niet alleen operaties in dagbehandeling worden uitgevoerd maar ook operaties met een opname.

Samenwerking

In het Park Medisch Centrum werken enkele specialismen van het IJsselland Ziekenhuis al geruime tijd nauw samen. Deze samenwerking ligt daarom voor de hand en wordt voor de komende jaren uitgebreid, aldus IJsselland. ‘De afgelopen maanden hebben we in een korte tijd samen enorm veel bereikt, alle werkwijzen en procedures zijn doorgenomen en op elkaar afgestemd. We kunnen nu op 1 februari echt van start’, aldus Jules de Vet, lid van de raad van bestuur van het IJsselland Ziekenhuis. Afgelopen maandag 29 januari zijn de afspraken tussen beide organisaties ondertekend door de medisch directeur Park Medisch Centrum, S.H. WU, en lid van de rvb van het IJsselland Ziekenhuis, Jules de Vet. ‘De patiënt zal de voordelen van deze afspraken over de zorg gaan ervaren. De patiënt heeft vanzelfsprekend altijd het laatste woord’, aldus Wu.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.