Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ina Kuper bestuurder Isala

Robbin Thieme Groen, lid van de raad van bestuur van Isala legt zijn functie per 15 juli. Vanaf die datum gaat hij met pensioen. Ina Kuper, nu werkzaam in het MST, gaat vanaf 25 juli deel uit maken van de raad van bestuur van Isala.
Kuper400.jpg

De raad van toezicht van Isala is Robbin Thieme Groen zeer erkentelijk voor wat hij in de afgelopen tien jaar als bestuurder voor Isala heeft betekend en daarvoor als anesthesioloog-intensivist. Als dokter vond hij het belangrijk om de ziekenhuisorganisatie vanuit medisch perspectief te besturen. In die rol heeft hij met name de aandacht voor patiëntveiligheid binnen Isala op een hoger plan getild.

Ervaring
Zijn opvolger Ina Kuper deed van 2012 tot 2013 ervaring op als ziekenhuisbestuurder. Toen maakte zij namelijk ad interim deel uit van de raad van bestuur van het MST. Eerder was zij twee jaar (2009-2011) voorzitter van het medisch stafbestuur in Enschede. Een belangrijk onderwerp in de periode was de afwikkeling rondom de kwestie Jansen Steur. Ook heeft zij destijds het duaal management in het ziekenhuis verbeterd en effectiever gemaakt. Op dit moment heeft zij, naast de functie van reumatoloog, verschillende managementfuncties. Zo is ze interimmanager van de RVE’s Radiotherapie en Nucleaire geneeskunde en manager van de RVE Oogheelkunde.

Dossier Personalia
In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.
Lees meer >>

Unieke positie
Vanaf 25 juli gaat Kuper aan de slag bij Isala. ‘Als bestuurder zal ik ziekenhuisbreed mijn bijdrage leveren aan het continu verbeteren van kwaliteit, veiligheid en processen. Grote uitdaging daarbij zal zijn de bureaucratisering van de zorg terug te brengen en op innovatieve wijze te komen tot nieuwe standaarden. In Isala zijn daarvoor vele mogelijkheden, onder andere door het verder ontwikkelen van het lean werken. Isala is een erg mooi ziekenhuis met een unieke positie in een grote regio en vele ambities voor de topklinische zorg. Het uitgangspunt van de zorg, de basiszorg dicht bij de patiënt, krijgt ook de volle aandacht. Kansen liggen er in de verdere samenwerking met de eerste lijn. Ik heb veel zin in deze nieuwe uitdaging en verheug mij op de samenwerking met alle geledingen in het ziekenhuis, de verwijzers en natuurlijk de patiënten.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.