Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

‘Inconsistent bestuur oorzaak crisis Vanboeijen’

Redacteur Zorgvisie
Inconsistent bestuur na het vertrek van bestuurder Pieter de Kroon is de oorzaak van de huidige bestuurscrisis bij gehandicaptenorganisatie Vanboeijen. Dat beeld doemt op uit gesprekken met een aantal betrokkenen.
Vanboeijen400.jpg
Marten Sandburg.
Premium

Pieter de Kroon trad in

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Bijzonder artikel…….!
   De heer Marchand heeft het met zijn reactie bij het juiste eind. De beoordeling van de heer Gert van Dijk, professor Cooperative Business Administration and Management bij Nyenrode Business Universiteit: ‘Alle bestuurders die er sinds 2014 zijn geweest, hebben gekozen voor een hybride model’ is wel wat te simpel. Wellicht is hij te veel gevoed vanuit één bepaalde richting!?
   De opvolger van de heer De Kroon beschreef op zeer duidelijke wijze dat de problematiek bij zijn komst al bestond.
   Een zorgvuldig uitgevoerd organisatiebreed onderzoek, uitgevoerd door een extern adviseur in 2015, wees dat nogmaals uit.
   In de media m.n. het DVHN is aan het geheel veel en adequate aandacht besteed.

  2. Lees alle reacties
  3. Als een bestuurder te lang bij een organisatie betrokken is, loop je het risico van te grote afhankelijkheid van één persoon, zeker waar geprobeerd is een krachtig stempel te drukken. De kunst is om als bestuurder de medewerkers zoveel regelruimte en mede-verantwoordelijkheid te geven, dat de organisatieontwikkeling daadwerkelijk geborgd is, ook als je als bestuurder vertrekt.

  4. Met alles respect maar het is toch iets te simpel (en dat vanuit Nyenrode) om te constateren dat er in 1 jaar tijd een goed draaiende organisatie tot een chaos is verworden a.g.v. een bestuurskeuze (of non-keuze). Ben toch bang dat dhr. Kroon een al eerder zinkend schip heeft verlaten en dat de vinger op meerdere plekken gelegd dient te worden.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.