Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Indigo ggz start met platform WeHelpen

Redacteur Zorgvisie
Ggz-instelling Indigo verbindt zich aan WeHelpen. Dit platform wil ggz-cliënten aan de samenleving verbinden, zodat ze kunnen participeren en ook buiten de geestelijke gezondheidszorg om kunnen herstellen.
E-Health-iStock-400.jpg
Foto: iStock

Op het platform kunnen mensen die geestelijke gezondheidszorg ontvangen zich aanbieden om dingen in de samenleving te doen. Samen met hun behandelaar stellen ze een doel, dat ze buiten de zorg om kunnen behalen. Als voorbeeld noemt Indigo een persoon die behandeld wordt voor een depressie en graag meer zou willen bewegen, omdat dat hem energie geeft. ‘Deze cliënt kan zich vrijwillig als hondenuitlater aanbieden op WeHelpen, of iemand zoeken die zin heeft om regelmatig een wandeling te maken’, schrijft de Brabantse ggz-instelling in een persbericht.

Doel WeHelpen
De bedoeling is dar cliënten door de extra doelen sneller gaan herstellen doordat ze iets blijven doen voor zichzelf en voor anderen. ‘Onderzoek van ZorgfocuZ heeft aangetoond dat de kwaliteit van leven verbetert als iemand ervaart dat hij of zo ertoe doet’, zegt WeHelpen-directeur Gertjan van Rossum. ‘Het mentaal welbevinden wordt bevorderd. Onze website maakt dit mogelijk.’

Dossier Apps
Zorgverleners en patiënten maken steeds vaker gebruik van medische apps op hun smartphone of tablet. Apps maken zorgregistratie en zelfmanagement eenvoudiger. Apps zijn er voor alle platformen: Android, Windows en iOS. Toch werken zorgverleners opvallend vaker met de iPhone of iPad in hun werk.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.