Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inspectie beveelt HWW Zorg tot verhogen cliëntveiligheid

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de directie van HWW Zorg een bevel gegeven op grond van de Kwaliteitswet zorginstellingen.
Inspectie beveelt HWW Zorg tot verhogen cliëntveiligheid

De Inspectie constateerde tijdens onaangekondigde bezoeken aan twee verpleeghuislocaties van HWW Zorg in Den Haag dat de omgeving van de bewoners van de psychogeriatrische afdelingen niet veilig was. Bovendien leken de medewerkers zich weinig bewust van de risico’s voor de bewoners. Daarop beval de Inspectie op 2 juli dat al het hang-en sluitwerk moet worden vervangen en dat het personeel, inclusief flexwerkers en uitzendkrachten, geïnstrueerd moet worden over de veiligheid van de bewoners bij het openzetten van ramen en deuren. Daarnaast vond de IGZ dat alles in het werk gesteld moet worden om het klimaat binnen de locaties te beheersen.

Onaangekondigd bezoek

Op 2 juli bracht de IGZ onaangekondigde inspectiebezoeken aan twee locaties van HWW Zorg: verpleeghuis Houtwijk en verpleeghuis Schildershoek. Aanleiding was de melding over een incident in verpleeghuis Houtwijk waarbij een bewoner van een gesloten psychogeriatrische afdeling uit het raam was gestapt.

Calamiteiten

Aangezien er al verschillende calamiteiten met fatale afloop waren, tilt de inspectie zwaar aan dit incident. De inspectie vindt dat dit incident aantoont dat er onvoldoende alertheid is binnen de organisatie van HWW Zorg voor de fysieke omgevingsveiligheid van bewoners, met mogelijk ernstig gevaar voor de bewoners. Het bevel is ingegaan op 2 juli 2010 en is zeven dagen geldig. Zo nodig kan de minister van VWS het bevel na zeven dagen verlengen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Drie locaties HWW Zorg presteren onder de maat

‘Inspectie moet suïcide blijven volgen’

‘Inspectie onderzoekt Haagse abortuskliniek’

Commissie Hoekstra: Inspectie te laat in actie tegen neuroloog Twente

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.