Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inspectie gaat thuiszorg controleren

MAARSSEN - De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gaat volgend jaar de kwaliteit van de huishoudelijke verzorging controleren. Dat maakte staatssecretaris Ross bekend in een overleg met de Tweede Kamer over de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO).
Inspectie gaat thuiszorg controleren

In de Tweede Kamer bestaat grote bezorgdheid over de invoering van de WMO. De linkse oppositie vreest dat de kwaliteit van de huishoudelijke verzorging zal afnemen. In verscheidene gemeenten willen de winnaars van de aanbestedingen de huishoudelijke verzorging gaan invullen met lageropgeleide alfahulpen in plaats van verzorgenden van de thuiszorg. Ook zouden sommige gemeenten schoonmaakbedrijven gaan inschakelen.

Steekproefsgewijs controleren

Maar volgens Ross is de bezorgdheid niet nodig, omdat de huishoudelijke verzorging onder de werkingssfeer van de Kwaliteitswet valt. Ross wil dat de Inspectie volgend jaar de kwaliteit steekproefsgewijs gaat controleren.

Onvoldoende budget gemeenten

Kamerleden zijn ook bezorgd dat gemeenten niet voldoende budget krijgen om de WMO uit te voeren. Maandag bespreekt Ross dit met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Daarnaast baart het banenverlies in de thuiszorg de Kamer zorgen. Op dinsdag praat de staatssecretaris verder met de Kamer over de WMO. (ZorgVisie – Bart Kiers)

Lees ook:

FNV en thuiszorg willen uitstel WMO

CNV voorspelt ontslaggolf thuiszorg

Z-org: ‘Ontslaggolf dreigt bij thuiszorg’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.