Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Inspectie gaat ziekenhuizen strenger bekijken

Mark van Dorresteijn
De Inspectie voor de Gezondheidszorg gaat de hygiëne in ziekenhuizen strenger controleren. Jan van Wijngaarden, hoofdinspecteur van Volksgezondheid, kondigde het strengere toezicht zaterdag aan in RTL Nieuws. Aanleiding zijn uitbraken van bacteriën zoals in het Maasstadziekenhuis in Rotterdam.
Inspectie gaat ziekenhuizen strenger bekijken

Van Wijngaarden zei zich zorgen te maken over het ‘slimmer’ en gevaarlijker worden van de bacteriën. Hij vindt dat ziekenhuizen zich beter aan de hygiëneregels moeten houden. Daarom voert de inspectie het aantal controles op. “Wij gaan dat strenger doen, dus meer controleren. We gaan de komende periode in de gaten houden of de richtlijnen wel worden nageleefd.”

Antibiotica

Behalve de hygiëne zal de inspectie ook het gebruik van antibiotica strenger tegen het licht houden. Verkeerd gebruik werkt bacterie-uitbraken in de hand.

Uitbraak

De maatregelen van de inspectie volgen op een overleg afgelopen week met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) over de aanpak van de uitbraken. Het RIVM zal zich meer gaan bemoeien met ziekenhuizen die met een uitbraak te kampen hebben. (ANP)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Het verbaast mij iedere keer weer , dat als er een calamiteit gebeurd is , dan pas maatregelen genomen worden.De ene keer zijn het de hygieneregels die niet nagekomen worden ( met name Handen Wassen !) de volgende keer Brandpreventie ; etc.. De Politiek brult altijd achteraf. Wanneer komt de Politiek met een Maatschappelijke Visie ?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.