Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inspectie heft verscherpt toezicht GGZ WNB op

Mark van Dorresteijn
De geestelijke gezondheidsinstelling GGZ WNB in Halsteren staat niet meer onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De eerdere financiële en bestuurlijke onrust zijn volgens de IGZ in die mate verdwenen dat de kwaliteit en veiligheid voldoende gewaarborgd kunnen worden.
Inspectie heft verscherpt toezicht GGZ WNB op

De IGZ stelde vorig jaar mei de ggz-instelling onder verscherpt toezicht. Reden daarvoor waren de financiële onrust en ingrijpende veranderingen op bestuurlijk niveau. Volgens de inspectie leert de ervaring dat ernstige bestuurlijke of financiële problemen een negatieve invloed kunnen hebben op de kwaliteit en veiligheid van de patiëntenzorg.

Toezicht

Het intensieve toezicht hield in dat de instelling een risicoinschatting moest maken over de kwaliteit en veiligheid van de patiëntenzorg en hierover periodiek moest rapporteren. Ook brachten inspecteurs afgelopen jaar regelmatig een inspectiebezoek zodat de inspectie goed zicht had op mogelijke risico’s voor de sturing op de kwaliteit van de zorg. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Definitief ontslag voor 37 medewerkers GGZ WNB

ABN Amro stelt toekomst GGZ WNB veilig

GGZ WNB vertrouwt op redding door ABN Amro

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.