Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Inspectie mag direct beroepsverbod opleggen

De Inspectie voor de Gezondheidszorg mag disfunctionerende zorgverleners direct een beroepsverbod opleggen nog voordat er een tuchtzaak of strafzaak is gestart. Ook wordt bekeken of de Inspectie een absoluut beroepsverbod kan opleggen zodat de betrokkene geen enkel beroep in de gezondheidszorg mag uitoefenen.
Inspectie mag direct beroepsverbod opleggen

Dit staat in een brief van beide VWS-bewindspersonen waar de ministerraad 15 februari mee heeft ingestemd.

Meer bezoeken

De Inspectie gaat het aantal bezoeken aan ziekenhuizen opvoeren en komt ook vaker onaangekondigd langs. Hiermee hoopt de Inspectie eerder risico’s te ontdekken en in te schatten of de zorg door de bodem zakt. Ook blijft de Inspectie “mystery guests” inzetten. Minister Schippers vindt het cruciaal dat de IGZ consequent en eenduidig toezicht houdt en optreedt tegen aanbieders of producenten van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen, die onverantwoorde zorg of producten leveren. De bewindspersonen willen dat de Inspectie snel gebruik kan gaan maken

6
16

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.