Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inspectie onderzoekt alcoholistische huisarts

Een huisarts in Zoetermeer die onder vuur ligt vanwege een alcoholverslaving is onderwerp van een onderzoek door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Volgende week heeft de inspectie een gesprek met hem, meldde een woordvoerder zaterdag.
Inspectie onderzoekt alcoholistische huisarts

‘Wij volgen hem al jaren en er waren geen signalen van disfunctioneren door alcoholgebruik’, aldus de IGZ. Onlangs heeft de inspectie echter ‘andere’ signalen gekregen en zij gaat daarom met de huisarts in gesprek.

Geen vertrouwen
De rechter oordeelde deze maand dat de man zijn maatschap en het gedeelde pand waarin zijn praktijk gevestigd is, moet verlaten. Zijn collega-huisartsen hadden geen vertrouwen meer in hem nadat hij in oktober 2012 onder invloed van alcohol de pui van de praktijk had geramd. De man mag zijn vak nog blijven uitoefenen, mits hij zijn praktijk verhuist en een jaar lang aan het begin van elke werkdag nuchter blijkt bij een alcoholtest.

Functioneren
Een zorgverlener kan pas op non-actief worden gesteld als na ‘grondig onderzoek’ van de IGZ blijkt dat er sprake is van disfunctioneren. Tot voor kort was dat bewijs er niet tegen de huisarts in Zoetermeer. ‘Volgens zijn directe collega’s stond zijn functioneren niet ter discussie’, aldus de woordvoerder. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.