Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Inspectie onderzoekt reanimatiestop

De Inspectie voor de Gezondheidszorg stelt op zeer korte termijn een onderzoek in naar het stopzetten van reanimatie bij 70-plussers in een verzorgingshuis in Amersfoort. Dat heeft een woordvoerster van de inspectie laten weten.

Het CDA heeft op zo’n onderzoek aangedrongen. De inspectie gaat na of de leiding van het St. Pieters en Bloklands Gasthuis aan alle zorgvuldigheidseisen heeft voldaan. Bovendien meet zij de maatregel af aan de richtlijnen van de beroepsvereniging van verpleeghuisartsen NVVA. De woordvoerster verwacht dat het onderzoek zeker een paar weken in beslag zal nemen.

Het beleid van de verzorgingshuizen St. Pieters en Bloklands Gasthuis om ouderen alleen nog te reanimeren als ze expliciet die wens hebben laten vastleggen, heeft tot veel ophef geleid. Zeventigplussers worden in principe niet meer gereanimeerd, want dat zou schade kunnen toebrengen waardoor de levenskwaliteit erg kan verminderen. Dat stelt de instelling in een brief aan de bewoners.

Zorgdossier

Directeur Olgers van de instellingen laat weten de ophef die is ontstaan te betreuren en heeft het nieuwe beleid tijdelijk opgeschort. De zorginstelling laat zich de komende tijd adviseren over het voorgenomen reanimatiebeleid. (ANP)

Lees ook:

Bussemaker: extra verpleeghuisgeld komt voor 1 juli

Inspectie: kwaliteit verpleeghuizen is verbeterd

Flinke stijging particuliere verpleeghuizen

1 REACTIE

  1. Ach daar is niets nieuws onder de zon.Dat hebben ze in Den Haag ook al geprobeerd en dan mopest de huisarts daar ook nog een handtekening onder zetten…..Dat heb ik en andere huisartsen niet gedaan natuurlijk.
    Dit is heel prive en familie en/of patient hebben altijd het laatste woord.
    Maar het feit blijft er dat een verzorgings cq verpleeghuis zo denkt is heeel laakbaar
    huisarts Knuttel Den Haag

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.