Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inspectie sluit onhygiënische huisartsenpraktijk

Mark van Dorresteijn
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft een huisarts in Veghel opgedragen met onmiddellijke ingang zijn werkzaamheden te staken, onder meer wegens onhygiënische toestanden in zijn praktijk. Dat maakt de inspectie vandaag bekend.
Inspectie sluit onhygiënische huisartsenpraktijk

Volgens de IGZ voldeed onder meer de wijze waarop de huisarts zijn instrumenten reinigde, niet aan de normen. Ook werd de praktijk zelf niet vaak genoeg schoongemaakt en ontbrak het aan goede voorzieningen om bijvoorbeeld de handen te wassen.

Overdatum medicijnen en slechte bereikbaarheid

Verder troffen de inspecteurs, in de tas die de arts gebruikte om visites af te leggen, medicijnen aan die al meerdere jaren over de datum waren. Ook de bereikbaarheid van de praktijk voor spoedgevallen is volgens de inspectie onder de maat. De arts mag pas weer aan de slag als de IGZ heeft vastgesteld dat de situatie voldoende is verbeterd.

Onprofessioneel gedrag

De IGZ hield de huisarts al langer in de gaten, nadat de huisartsenpost ‘s-Hertogenbosch-Oss-Veghel hem wegens onprofessioneel gedrag op non-actief had gesteld. Deze week bleek tijdens een onaangekondigd bezoek dat de wijze waarop de man zijn beroep uitoefende, “ernstig gevaar voor de patiëntveiligheid” opleverde. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

IGZ gaat zelf bestuurlijke boetes uitdelen

IGZ: ‘Kwaliteit Abrona moet snel verbeteren’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.