Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Inspectie sluit zorginstelling Intro

Mark van Dorresteijn
Zorgorganisatie Intro uit Nijkerk mag geen cliënten meer aannemen en behandelen. Dat heeft minister Schippers van VWS besloten op aanraden van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).
Inspectie sluit zorginstelling Intro

Intro, een rehabilitatiecentrum waar hulp en onderdak wordt geboden aan verslaafden, moet alle cliënten overdragen aan een andere zorgaanbieder, omdat de instelling niet in staat is de zorg te leveren onder de juiste voorwaarden. Zo vonden er geen intakegesprekken plaats volgens de vereiste standaard, was er geen beleid rond ontgifting en werd er niet samengewerkt met een verslavingsarts, verpleegkundige of verslavingszorginstelling.

Beleid en deskundigheid

Verder constateerde de IGZ dat er geen aantoonbaar beleid voor urinecontrole is en werden er vraagtekens gesteld bij de deskundigheid van het zorgteam. De afgelopen weken was de stichting al geïnformeerd over de kritiek van de inspectie. Maar ze is er niet in geslaagd om de zaken op orde te krijgen.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: )

3 REACTIES

  1. De oprichter van Intro zegt door God geroepen te zijn tot hulpverlening. Over faillissementsfraude schijnt God niets gezegd te hebben, dus dat heeft Johan o.a. gedaan naast waarschijnlijk andere foute dingen.
    Het is vreemd dat die instelling hulp = betaalde zorg heeft kunnen verlenen. De naam Christus maakt blijkbaar vele mensen slechtziend.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.