Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inspectie stelt Avondrust onder verscherpt toezicht

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft zorgaanbieder Avondrust B.V. (Avondrust) te Opheusden onder verscherpt toezicht gesteld. Volgens de IGZ voldoet de zorg niet aan de normen.
AvondrustOpheusden.jpg
Foto: Avondrust

Het verscherpte toezicht geldt in principe voor vier maanden. De IGZ heeft onvoldoende vertrouwen dat Avondrust, zonder extra maatregelen, binnen een redelijke termijn de tekortkomingen kan oplossen.

Al 15 maanden in vizier IGZ
De IGZ heeft al langere tijd zorgen over de kwaliteit van zorg bij Avondrust, een instelling die kleinschalige zorg biedt aan ouderen met somatische of psychogeriatrische problematiek. De afgelopen vijftien maanden heeft de IGZ intensief toezicht gehouden op Avondrust. Hieruit blijkt dat de verbeteringen te langzaam, niet of nog onvoldoende worden uitgevoerd.

Avondrust voldoet niet aan normen
Uit een recent inspectiebezoek op 14 juli 2016 blijkt onder andere dat de cliëntdossiers niet op orde waren. Er is onvoldoende deskundig personeel. Verder laat de medicatieveiligheid te wensen over. Er is niet genoeg kennis en deskundigheid aanwezig rondom vrijheidsbeperking. Ook is er te weinig kennis over de impact die het toepassen van vrijheidsbeperking op cliënten heeft.

Onaangekondigd bezoek IGZ
Binnen 4 maanden moet Avondrust de vastgestelde tekortkomingen hebben weggenomen. De IGZ volgt de ontwikkelingen bij de zorgverlener nauwlettend. Dit doet zij onder andere met onaangekondigde toezichtbezoeken.

Ouderenzorg
In het dossier ouderenzorg draait het om langer thuis wonen, verpleeghuizen en gezond blijven. Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.