Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inspectie teleurgesteld in Bravis Ziekenhuis

Het Bravis Ziekenhuis is door de inspectie opnieuw op de vingers getikt over de infectiepreventie. Op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis worden geen isolatiemaatregelen genomen, ook niet bij patiënten met MRSA.
IGJ, gezondheidscentrum, spoedzorg, huisartsen, Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd

In juni 2017 constateerde de inspectie op beide locaties van het Bravis Ziekenhuis dat er verbeteracties nodig waren op het gebied van infectiepreventie. Ook moesten medewerkers werkkleding op de juiste manier dragen. Hoewel dat punt wel is verbeterd, zo bleek tijdens de herinspectie, is de inspectie teleurgesteld over de verbetermaatregelen op het gebied van reiniging en desinfectie en de isolatiekamers.

Isolatie

Alle bezochte isolatiekamers voldoen niet aan de norm. Er waren isolatiekamers zonder druksignalering, de interlock was op alle bezochte kamers defect en op geen van de kamers was een onderhoudssticker aanwezig. Ook de kennis van medewerkers over de isolatiekamers was niet in orde. Hoewel 80 procent van de medewerkers de verplichte e-learning had gevolgd, was er niet fysiek geoefend. Op de SEH werd aangegeven dat er nooit isolatiemaatregelen werden genomen, ook niet bij bekende patiënten met een BRMO/MRSA of in risicovolle situaties.

Schuursponsje

Ook op het gebied van reiniging en desinfectie klopte er van alles niet. Op een van de aangetroffen schoonmaakkarren trof de inspectie schuursponsjes aan voor doucheputjes of wasbakken. Eén schuursponsje werd voor alle kamers gebruikt.

De inspectie verwacht binnen drie maanden verbetering.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.