Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inspectie wil alleen nog elektronisch voorschrijven

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) wil dat alle voorschrijvers van geneesmiddelen voor 1 januari 2012 gebruikmaken van een elektronisch voorschrijfsysteem. Dat kondigde de Inspecteur-generaal voor de gezondsheidzorg Gerrit van der Wal aan tijdens een congres over medicatieveiligheid en ict.
Inspectie wil alleen nog elektronisch voorschrijven

De inspectie vindt dat elektronische medicatiebewaking en elektronisch voorschrijven inmiddels al zo lang mogelijk zijn, dat het gebruik ervan als onderdeel van verantwoorde zorg beschouwd kan worden. Volgens de IGZ leidt uitsluitend elektronisch voorschrijven tot een veel beter medicatieoverzicht.

Realistisch

De NVZ vereniging van ziekenhuizen betwijfelt of de plannen van de IGZ realistisch en haalbaar zijn. Ook wil de NVZ eerst nader onderzoeken wat de organisatorische en financiële gevolgen ervan zijn. Dit gebeurt in samenwerking met de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra en de Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuis Apothekers. De NVZ onderschrijft wel het belang van medicatieveiligheid en veilige overdracht van medicatiegegevens. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Medicatie onveilig in thuiszorg en gehandicaptenzorg

Helft verpleegkundigen betrokken bij medicatiefout

Hoop voor het medicatiedossier

Zorgvisie Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met de gratis Zorgvisie e-mailnieuwsbrief.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.