Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Inspectie: Zorgvuldige invoering Wet zorg en dwang gaat te traag

Sterre ten Houte de Lange
Redacteur bij Skipr, Zorgvisie en Qruxx. Speciale aandachtsgebieden: jeugdzorg, ggz, gehandicaptenzorg, ouderenzorg, personeelsbeleid en zorgtechnologie.
Het zorgvuldig invoeren van de Wet zorg en dwang gaat te traag, constateert de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Updates van ICT-systemen en scholing van personeel liepen door corona vertraging op. Alle partijen moeten samen en regionaal het crisisbeddenprobleem oplossen.
Korrie Louwes
Korrie Louwes
Premium

De Wet zorg en dwang

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. In de provincie Limburg heeft STEVIG, specialistische en forensische zorg (SGLVG) en onderdeel van Expertisecentrum de Borg geanticipeerd op het effect van de invoering van de WZD en WvGGZ. Door het creëren van 24/7 opname mogelijkheid bij IBS voor de VG sector zijn onze ketenpatners in de GGZ bereid de crisisbeoordelingen te blijven doen, omdat de patiënt/client direct op de juiste plaats binnen de VG kan worden opgenomen. Zo helpen we niet alleen elkaar, maar bovenal de client.
   Harm Wijgergangs
   directeur STEVIG (onderdeel van Dichterbij)

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.