Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Intrakoop neemt inkoopfunctie Stichting Valkenhof over

Inkooporganisatie Intrakoop neemt de inkoopfunctie van Stichting Valkenhof in Valkenswaard over. Annemieke Blokker, bestuurder van Stichting Valkenhof, en Frank Kaptein, bestuurder van Intrakoop, hebben het contract op dinsdag 30 juli ondertekend.
Intrakoop neemt inkoopfunctie Stichting Valkenhof over
Foto: ANP Lex van Lieshout

Een consultant van Intrakoop Services gaat twee dagen per week bij Stichting Valkenhof de inkoopfunctie oppakken. De betrokken inkoper van Stichting Valkenhof, Joep van der Zanden, komt per 1 augustus in dienst van Intrakoop. Verder zal Intrakoop de raad van bestuur van de zorginstelling adviseren op strategisch inkoopniveau.

Flexibel
Frank Kaptein, bestuurder Intrakoop: ‘Deze ontwikkeling past helemaal in de veranderende markt. Zorginstellingen hebben steeds meer  behoefte aan een flexibele en efficiënte organisatie en maken de afweging wat ze zelf doen en uitbesteden. Inkoop komt in aanmerking voor uitbesteding, omdat het een ondersteunende activiteit is. Bovendien hebben niet alle zorginstellingen voldoende financiële middelen voor een professionele inkoopafdeling. We krijgen dan ook steeds meer vragen van leden om hen te ondersteunen tot uitbesteden aan toe. En als hun eigen inkoopcoöperatie zijn we natuurlijk een logische partij.’


Stichting Valkenhof

Annemieke Blokker, bestuurder Stichting Valkenhof: ‘Inkoop is niet onze core business. Juridisering, complexiteit van de markt en het feit dat veel zaken eenmalig zijn, zorgen ervoor dat onze expertise altijd achter de feiten aan hobbelt. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar de beste oplossing voor onze instelling, zowel qua expertise als flexibiliteit.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.