Invoering msb’s verbetert relatie met bestuur

Ruim de helft van de besturen van medisch-specialistische bedrijven vindt dat de samenwerking met de raad van bestuur is verbeterd sinds 2015. Toch vindt nog 10 procent dat de relatie is verslechterd. Een op de vijf msb’s vindt de afstemming met het bestuur matig of slecht. Dat beeld komt naar voren uit een enquête van de Federatie Medisch Specialisten (FMS).

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Robert Sie
Robert Sie, voorzitter raad beroepsbelangen van de FMS. Fotograaf Sebastiaan ter Burg

De invoering van de medisch-specialistische bedrijven zou ziekenhuizen onbestuurbaar maken. Banken, zorgverzekeraars en ziekenhuisbestuurders waarschuwden hiervoor, voorafgaand aan de invoering van de msb’s in 2015. Maar volgens medisch specialisten valt dat reuze mee. Dat beeld komt naar voren uit een enquête van de Federatie Medisch Specialisten (FMS). De enquête is in maart uitgezet onder de besturen van medische staven, msb’s en verenigingen medisch specialisten in loondienst (vmsd’s) van zeventig algemene ziekenhuizen. De resultaten van de enquête, in het bezit van Zorgvisie, zijn gebaseerd op 61 complete reacties. Aan de msb’s is gevraagd om te reageren op enkele stellingen.

0
1197

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.