Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inwerkprogramma op maat voor nieuwe verpleegkundigen

Betty van Wijngaarden
Betty van Wijngaarden is ruim 20 jaar werkzaam als zelfstandig journalist en tekstschrijver, gespecialiseerd in de gezondheidszorg. Zij is tevens actief als zzp-coach.
Verpleegkundigen die nieuw komen te werken in het ETZ krijgen vanaf heden een tailormade inwerkprogramma. Deze is afgestemd op de opleiding, werkervaring en achtergrond van elke verpleegkundige.
Verpleegkundige Start Up In Etz

Het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekehuis) biedt nieuwe verpleegkundige medewerkers voortaan een persoonlijk inwerkprogramma op maat, in plaats van een algemeen inwerkprogramma, de ´Verpleegkundige Start Up´ (VSU) genaamd.

De Start Up beslaat de eerste vijf werkdagen van een nieuwe collega en bestaat uit een aantal verplichte trainingen (zoals het epd en brandveiligheid) aangevuld met trainingen, workshops en snuffelstages op de andere afdelingen die op de verpleegkundige zijn afgestemd. Daarna volgt op basis van leerdoelen en interesses een vervolgprogramma dat in totaal een jaar duurt. Het programma wordt ondersteund door een module in de elektronische leeromgeving van het ziekenhuis.

Het VSU-programma beoogt het completer inwerken van nieuwe medewerkers, zodat zij beter voorbereid op de afdeling komen en zich daarna kunnen verder ontwikkelen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.