Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Inzage online dossier vergroot betrokkenheid’

Mark van Dorresteijn
Ggz-organisatie Accare geeft cliënten digitaal inzage in hun medisch dossier. Dat moet de betrokkenheid van cliënten verder verhogen. Vooralsnog wordt deze extra mogelijkheid aangeboden aan cliënten die 16 jaar of ouder zijn.
‘Inzage online dossier vergroot betrokkenheid’
Foto: ANP - Lex van Lieshout

Accare is naar eigen zeggen de eerste jeugd-ggz-organisatie in Nederland die deze mogelijkheid aanbiedt. Voor volwassenen bestond de mogelijkheid al eerder, maar de complexere wetgeving met betrekking tot inzage in het dossier voor minderjarigen maakt de technische realisatie voor deze doelgroep moeilijker. Dit is ook de reden dat is gestart met cliënten ouder dan 16 jaar. Momenteel wordt gekeken hoe digitale dossierinzage ook voor jongere cliënten mogelijk gemaakt kan worden. De mogelijkheid om het papieren dossier in te zijn, blijft overigens ook bestaan.

Meer betrokkenheid bij behandeling

De invoering van digitale inzage zorgt er volgens Accare voor dat zij transparanter kunnen werken. ‘Doordat cliënten meer inzage hebben in hun eigen behandeling verwachten we dat de betrokkenheid van mensen bij hun behandeling groter wordt. Ook is de verwachting dat mensen hierdoor makkelijker zelf regie over hun behandeling kunnen nemen’, zo laat de organisatie weten. Al eerder startte Accare met een cliëntenportaal en online behandelingen. De digitale inzage is een volgende stap om de hulp laagdrempeliger te maken.

Accare

Accare is de specialist in kinder- en jeugdpsychiatrie in Noord-Nederland. Behandeling bij Accare vindt vooral ambulant plaats op ongeveer 25 locaties in de vier noordelijke provincies. Daarnaast zijn er klinieken in Smilde en Groningen. In totaal zijn ruim 13.000 kinderen bij Accare in behandeling.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.