Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Inzet op ouderenzorg levert flankpartijen geen electorale winst

Zowel de SP als de PVV zijn niet met zetels beloond voor hun inspanningen in de ouderenzorg. Dat blijkt uit de verkiezingsuitslag vandaag. SP-Kamerlid Renske Leijten wijt dit aan de tweestrijd tussen de VVD en de PvdA.
Inzet op ouderenzorg levert flankpartijen geen electorale winst

De PVV heeft vorige kabinetsperiode bijna een miljard euro voor de ouderenzorg vrij gespeeld en de SP heeft samen met Abvakabo FNV op grote schaal campagne gevoerd tegen onderbezetting en voor betere arbeidsvoorwaarden in de verpleeg- en verzorgingshuizen. Deze inzet heeft in de verkiezingsuitslag van vandaag weinig zetels opgeleverd. De SP blijft op 15 zetels steken en de PVV daalt van 24 naar 15 zetels.

Trots op zetels

‘We zijn trots op iedere zetel die we krijgen en zien iedere zetel als een enorme beloning’, zegt Leijten. ‘Dat we niet meer zetels hebben gekregen heeft volgens mij niet te maken met onze inspanningen in de zorg maar eerder met de machtstrijd tussen de PvdA en de VVD over wie de grootste zou worden. Onder zorgmedewerkers zijn we nog altijd populair.’

Vaste Kamercommissie

Volgens Leijten ligt het zeer voor de hand dat zij en collega Henk van Gerven weer in de Vaste Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport zitting zullen nemen.‘Hierover gaan we natuurlijk eerst nog praten binnen de fractie. Maar het is duidelijk dat zorgprofessionals nog steeds op ons kunnen rekenen als zij uitgebuit worden. Dus wanpresterende zorgbestuurders zijn nog niet van ons af. Ik heb overigens van veel zorgbestuurders sms-jes met felicitaties ontvangen.’ PVV-Kamerlid Fleur Agema was niet bereikbaar voor commentaar. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Specialisten ouderenzorg: kom in actie

SP wil compensatiefonds voor medische fouten

Achmea tegen zorgplaannen PvdA en SP

2 REACTIES

  1. pvda is in zijn keuze, nu deze hoog is geeindigd, sterk naast zijn schoenen aan het lopen, zoals in het verleden altijd geval is geweest.
    Zowel de uitslag van de verkiezingen zijn in mijn ogen niet conform de verwachte resultaten????Is het electoraal peilen vooraf niet de oorzaak? En zijn er geen vergissingen gemaakt zoals vaak in andere landen door verkiezingscommissies vastgesteld werden?
    Wij Nederlanders zijn nl meesters in het leggen van de zere vinger op het verkiezingsbeleid van andere landen!

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.