Inzet van zorg-zzp’ers ernstig in gevaar

Zzp’ers hebben vanaf 1 mei in plaats van een VAR-verklaring een modelovereenkomst nodig om te kunnen werken. Hiermee komt de inzet van zelfstandigen in de zorgsector ernstig in gevaar. De Belastingdienst heeft namelijk geen van de inmiddels honderden ingediende modelovereenkomsten van zelfstandige zorgverleners goedgekeurd.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
zorgverlenersFotolia400.jpg

Het in werking treden van de nieuwe Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) op 1 mei brengt veel teweeg. ‘Het is de bedoeling dat vanaf die datum iedere zzp’er in Nederland een modelovereenkomst heeft waarmee zijn zelfstandigheid voor de fiscus wordt aangetoond’, zegt Karel Hoenderdos van de branchevereniging voor zzp’ers in de zorg De Zorgprofessional. ‘Dat geldt dus ook voor de zorgsector. De Belastingdienst weigert echter modelovereenkomsten aan zorg-zzp’ers toe te kennen vanwege de nieuwe kwaliteitswet Wkkgz. De fiscus heeft problemen met de formulering van eindverantwoordelijkheid in deze wet.’

Schijnzelfstandige
In de Wkkgz staat beschreven dat de eindverantwoordelijkheid altijd bij

0
217

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.