Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Italianer nieuwe directeur Hartstichting

Floris Italianer start per 1 mei als nieuwe directeur van de Hartstichting. Hiermee volgt hij de huidige directeur Hans Stam op die met pensioen gaat.
Italianer nieuwe directeur Hartstichting

Italianer (1959) studeerde Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen en behaalde zijn doctoraalexamen Economics, Finance & Marketing aan de RSM Erasmus Universiteit. Hij werkte de afgelopen tien jaar in de gezondheidszorg waarbij hij onder meer zorginstellingen en medische specialisten adviseerde op het gebied van nieuwe activiteiten, financiering en groei. Hij was als directeur/bestuurder bij de stichting DBC-Onderhoud belast met het financieringssysteem van de diagnose-behandelingcombinaties. Daarvoor was hij algemeen directeur van VisionClinics, een landelijk opererend netwerk van ooglaserklinieken. Verder is Floris Italianer bestuurslid van hospice Kajan, een organisatie die zich richt op een kwalitatief hoogwaardige zorg voor mensen in de laatste periode van hun leven.

Grote impact
Italianer over zijn benoeming: ‘Het is een uitdaging om de Hartstichting in een tijd waarin ontwikkeling in de wetenschap grote stappen voorwaarts maakt te begeleiden en te besturen. We gaan de strijd tegen hart- en vaatziekten intensiveren door nog meer in contact te treden met patiënten, vrijwilligers, (potentiële) donateurs, wetenschappers en preventie- of zorgprofessionals. Onze betrokkenheid in de strijd is wat ons allen verbindt. Er zijn 1 miljoen hart- en vaatpatiënten en de ziekten hebben dus een grote impact op onze samenleving.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.