Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jaap Koot wordt directeur-bestuurder NIGZ

Redactie Zorgvisie
Jaap Koot wordt de nieuwe directeur-bestuurder van het gezondheidsinstituut NIGZ. Hij volgt de interim directeur-bestuurder Jan Huurman op. De aanstelling beëindigt de interimperiode van het NIGZ.
Jaap Koot wordt directeur-bestuurder NIGZ

De nieuwe directeur-bestuurder was vanaf 1995 actief als internationaal gezondheidsadviseur bij het internationale adviesbureau in de gezondheidszorg Public Health Consultants (PHC) in Amsterdam. Van 2000 tot eind 2008 was hij directeur-coördinator van PHC. Voor deze periode werkte hij als curatief arts, eerst in Nederland, daarna ook in het buitenland.

Overgang naar NIGZ

Erg groot is de overgang van het internationaal georiënteerde PHC naar de Nederlandse NIGZ niet, meent Koot. “De principes van het bevorderen van gezondheid lopen wereldwijd namelijk langs dezelfde lijnen: het reduceren van sociaal-economische gezondheidsverschillen die voortkomen uit maatschappelijke uitsluiting, laaggeletterdheid en armoede. Vooral het samen met elkaar en voor elkaar zorgen voor een zo goed mogelijke gezondheid van iedereen is iets dat wij in een hyper-individuele samenleving kunnen leren van andere culturen.”

Met ingang van 1 september 2009 is Jaap Koot de nieuwe directeur-bestuurder bij het NIGZ. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Foto: Erik Den Oude, Weesp

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.