Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jaaroverzicht / augustus

Beroepsgeheim ggz in opspraak

Na artsen moeten nu ook psychiaters vrezen voor vrijgave van medische gegevens. De rechtbank in Dordrecht heeft bepaald dat familie van een man die zelfmoord heeft gepleegd, het suïciderapport mag inzien. Minister Klink van Volksgezondheid besluit binnenkort of hij vrijgave wettelijk gezien nog kan tegenhouden. Volgens de rechtbank zou de suïciderapportage moeten worden vrijgegeven.

Reanimatiediscussie verdeelt de zorgsector

Het nieuws rondom het reanimatiebeleid van St. Pieters en Bloklands Gasthuis zorgt voor een splitsing in de zorg. Huisartsen en verzorgenden verschillen van mening over wanneer verzorgers bewoners moeten reanimeren en wanneer zij dat niet moeten doen. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) vindt het ‘nee-tenzij’- beleid niet in overeenstemming met wat gebruikelijk is bij de behandelaars en huisartsen.

Commotie over topsalarissen in de zorg

Bestuurders in de zorg mogen maximaal 220.000 euro gaan verdienen. Dat zijn de organisatie van zorgdirecteuren NVZD en de organisatie van toezichthouders NVTZ met elkaar overeengekomen. De topsalarissen leiden tot commotie. De hoge salarissen bij bloedbank Sanquin hebben de organisatie donoren gekost. In vergelijking tot 2006 namen bijna twee keer zoveel mensen afscheid als donor. Honderden thuishulpen demonstreren bij het gemeentehuis van Doetinchem tegen de topsalarissen van directieleden en managers in de thuiszorg.

Naar september

Terug naar het jaaroverzicht

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.